Aloittelijan tarvikepaketti hevosenhoitoon ja ratsastukseen

Kun olet saanut hevosen, tarvitset muutamia perustarvikkeita, jotta voit huolehtia rakkaasta hevosesta oikein ja nauttia kaikista aktiviteetista, joita sinun on mahdollista nyt harrastaa hevosesi kanssa. Monet tässä artikkelissa mainituista asioista voit jo omistaa, mikä on hyvä asia ja säästää sinulta rahaa. Ratsastamisen jälkeen tehtävät puhdistustyöt, joihin tarvitset kottikärryjä ja lapion ovat samat kuin mitä ostat mistä tahansa rautakaupasta tai puutarhanhoitoon tai piharakentamiseen erikoistuneista kaupoista.

Aloittelijan tarvikepaketti hevosenhoitoon ja ratsastukseen
Aloittelijan tarvikepaketti hevosenhoitoon ja ratsastukseen

On olemassa joitakin erikoistarvikkeita, joita sinun on ostettava hevostarvikeliikkeistä, kuten erikoisharjat ja ratsastusasut. Osa tuotteista, kuten syöttö- ja vesikourut, voidaan valmistaa uudelleen asetetuista kauhoista ja tynnyreistä. Varmista, että niihin ei ole tallennettu myrkyllisiä aineita, että ne ovat hyvin puhdistettuja ja niissä ei ole teräviä reunoja. Vaikka  suitset ja satulat saattavat olla jotain, jotka olet innostunut hankkimaan ennen kuin saat hevostasi kotiin, saattaa olla parempi odottaa. Näin voit mukauttaa ne hevosellesi sopivaksi ja pitää sen näin mukavana ja onnellisena. Muita esineitä, kuten harjat, kauhat ja lyijyköydet, voidaan ostaa etukäteen, jotta ne ovat valmiina käyttöön, kun hevosesi saapuu. Sinulla on myös oltava useiden viikkojen varalta heinää ja lisäravinteita tai viljaa, joilla pidät hevosesi kylläisenä joka päivä. Rakennettu karsina on oltava valmiina. Tarvitset jonkin tyyppisiä vuodevaatteita, jos hevonen on kerrostettu lainkaan, ja tietenkin tarvitset runsaasti makeaa vettä. Tässä on lista tarvikkeista, joilla voi huolehtia ja käyttää hevostasi ratsastukseen ja ajoon: Ruokintavälineet, syöttöallas, vesisäiliö tai suuret kauhat, vedenlämmitin, jos asut alueelle, jossa esiintyy jäätymislämpötiloja, hanko, vakaa luuta, kottikärryt, hätätilanteita varten on hyvä olla esillä numeroita, joihin voit soittaa onnettomuuden sattuessa.

Ennen ratsastusta

Ensinnäkin sertifioidun ja hyväksytyn kypärä nosto on järkevin kaikesta, koska et tiedä milloin ja miten onnettomuus voi tapahtua. Taitotasot eivät saisi olla tekijä päättäessään käyttää kypärää, sillä parhaat hevoset voivat matkustaa ja voivat pudota. Et yksinkertaisesti voi ennustaa miten onnettomuus voi ilmetä.Luultavasti ratsastat joko englantilaista tai länsimaista tyyliä, ja tämä auttaa sinua päättämään minkälaista satulan ostat. Yksi tärkeimmistä ratsastustarvikkeista sekä hevoselle että ratsastajalle on satula. Satula auttaa sinua tasapainottamaan ja varmistamaan hevosesi, kun taas hänelle jakaa painon alle hänen selkänsä tasaisemmin, mikä helpottaa häntä kuljettamaan sinua mukavasti pitempään. Satuloita on saatavilla monessa eri tyyleissä. Satulat on valmistettu erilaisista materiaaleista. Nahka on perinteistä, kestää hyvin pitkään, mutta voi olla erittäin raskas erityisesti länsimaissa ja roping-lajikkeissa. Se vaatii myös säännöllistä huoltoa, puhdistusta ja hoitoa.Satulahuovutus vaatii kokemusta, jotta se sopisi parhaiten sekä sinun että hevosen kanssa. Yhdessä kokenut satulanvalmistajan tai asentajan kanssa ja antamalla heille koon ja minkä tyyliin suunnittelet ratsastaa, on paras tapa löytää sinulle oikea satula! Älä myöskään unohda ympärysmitta tai rintakehä. Tämä tärkeä ratsastuslaite on vastuussa satulan pitämisestä pystyasennossa hevoselle! Edellä mainittujen perusteiden lisäksi on olemassa runsaasti erilaisia ​​ratsastustarvikkeita, jotka on otettava huomioon tarpeen mukaan. Jos ratsastat paljon mäkisellä maastossa, saatat tarvita rintakehikkoa tai rintalevyä estämään satulaa hankaamasta liikaa hevostasi vasten.

Perinteisesti englantilaiset ratsastajat suosivat polvihousuja tai jos olet nuorempi jodhpurseja. Molemmissa luokissa on runsaasti erilaisia ​​ratsastushousuja. Hyvät ratsastushousut ovat mukavia, niillä on saumoja, jotka eivät hankaa ratsastuksessa ja joiden tarkoitus on kestää. Chapsit ovat hieno lisä ratsastusvälineisiin. Ne voivat antaa sinulle paremman otteen satulassa sekä pitää jalkasi kuivana hevosen hikoilusta tai ulkoisista elementeistä. Tärkeintä kaikessa on istuvuus.

© 2021 Ponipiha