Kirjoja hevosten ystäville

Lapsuuden klassikot, värikkäät hevoskilpaurheilijat ja hevoskuiskaajan muistelmat. Millaiset kirjat sopivat hevosharrastajien makuun pyhien aikana? Hevosharrastus iskee ensin lapsuudessa, mutta se pysyy kanssasi ikuisesti. Kaipaatko satulaan, tai haluat muistella hienoja ratsastushetkiäsi kirjojen äärellä. Loppujen lopuksi kirjojen haju on melkein yhtä hyvä kuin hevosten haju. Melkein. Tässä artikkelissa on muutama suositus upeista kirjoista, jossa hevoset näyttelevät pääosaa. Kirjat voit joko ostaa tai lainata vaikka lähikirjastostasi.

Kirjoja hevosten ystäville
Kirjoja hevosten ystäville

Sally Swiftin Keskitetty ratsastus

Jos sinulla on onni, että sinulla on koskaan ollut hevosiin keskittynyt mentori tai ohjaaja, olet todennäköisesti kuullut tästä kirjasta. Sally Swift on ollut yksi uraauurtava ääni globaalissa liikkeessä kohti inhimillistä, kunnioittavaa ratsastusta. Hän oli ensimmäinen, joka esitti ajatuksen, että toimivaltainen ratsastaja käyttää kehoa, henkeä ja mieltään kommunikoidessaan hevosten kanssa, eikä pelkästään vetoamalla voimaan ja esittämällä vaatimuksia. Tämä kirja innostaa, ohjaa ja valtuuttaa sekä sinun että sinun hevosi, ja se on oleellinen lisä jokaisen ratsastajan kirjastoon.

Susan Richardsin Hevosen valinta?

Tekeekö mieli lukea romaani hevosista? Jos näin on, tämä hurmaava tarina on erinomainen valinta. Pelastaakseen “Lay Me Downin”, eläkkeelle jääneen ja huonosti laiminlyödyn kilpahevosen, Susan Richards kirjoittaa sydämiä avaavan tarinan rakkaudesta, perheestä ja suuresta hevosesta. Tämä rikas ja kauniisti kirjoitettu tarina on kunnianosoitus hengelliselle yhteydelle ihmisten kanssa eläinten kanssa, ja se saa miettimään Anatole Francen lainausta, ”Jollei ole rakastanut eläintä, osa sielusta jää heräämättä.”

William Micklemin Täydellinen ratsastuskäsikirja

Tämä on erinomainen valinta englantilaisen tyylin kilparatsastajille, jotka haluavat hioa tekniikkaansa, ja oppia ymmärtämään miten hevonen ja ratsastaja tulee parittaa, miten pitää hevosen ja itsensä huippukunnossa, ja miten vahvistaa hevosen ja ratsastajan suhdetta ovat vain muutamia käsiteltyjä kirjan aiheita. Hyppy- ja kouluratsastajat rakastavat tämän kirjan tarjoamia erityisiä ohjeita ja todellisia vinkkejä. Aloittelijat voivat myös hyötyä kirjan opeista, koska ei ole koskaan liian aikaista oppia hyviä tapoja ja haastaa itseään.

Eleanor McGrawin Poni nimeltään Hiiri ja poika nimeltään tuli

Eleanor McGrawin kirjoittama Poni nimeltään hiiri ja poika nimeltään tuli -kirja sopii erinomaisesti henkilölle, joka on kasvamassa aikuiseksi, mutta on sydämeltään vielä ikuinen ponityttö tai poika.  Tämä romaani vastaa hyvin tarpeisiin muistuttamaan, miten tärkeää hevosten kanssa viettämä aika on ja muistuttaa myös miten tärkeää on perheen tuki nuoren ihmisen elämässä. Kirjassa on viehättävää ja ahkeraa vuoropuhelua, ja tämä on superhauskaa luettavaa niin aikuiselle kuin nuorellekin.

Buck Brannamanin Kaukaiset hevoset: Amerikan tunnetuimpien ratsumiesten seikkailuja ja viisautta

Ensinnäkin, jos et ole nähnyt Buckia, dokumenttielokuvaa vuodelta 2011 legendaarisesta ratsastajasta, Buck Brannamanista, sinun on tehtävä se pikemmiten. Kun olet saanut nauraa, itkeä dokumenttielokuvan jäljiltä, sinua ei paljon tarvitse vakuutella poimimaan tätä kirjaa. Jos olet ollut tekemisissä hevosten kanssa tiedät, että on olemassa vain kuolevaisia, jotka rakastavat hevosia ja pyrkivät parhaiten oppimaan heistä kaiken, ja on niitä ihmisiä, joiden ratsastaminen sujuu luonnollisemmin kuin kävely. Buck Brannaman on yksi näistä ihmisistä, ja hän vakuuttaa, että sinä voit olla myös. Buckin murtaa myyttejä ratsastamiseen liittyen ja Buck haluaa vilpittömästi auttaa kaikkia olemaan parempia ratsastajia.

Sian Griffithsin Lainatut hevoset


Tämän kirjan tarina alkaa siitä, kun hevosurheilun suuri toivo Joannie Edson, kirjan päähenkilö kuulee huonoja uutisia äidistään. Tämä kirja on täynnä teemoja, jotka ovat tuttuja monille ikuisille ratsastajille – pikkukaupungin juorut, testattu omistautuminen ja myötätuntoisuuden arvo. Enimmäkseen, lainatut hevoset muistuttavat meitä, että meidän nelijalkaiset kumppanit opettavat meitä paljon enemmän kuin, mitä me voimme koskaan opettaa heille takaisin.

© 2021 Ponipiha