Maailman suosituimmat hevosrodut

Maailman suosituimmat hevotrodut voivat yllättää sinut tai ei. On niin monia hevosrotuja, että se vie koko kirjan kattamaan aiheen. Rotu jokaiseen tarkoitukseen, hevoset tulevat kaikissa muodoissa, väreissä ja kooissa. Kuitenkin, huolimatta jäykästä ja laaja-alaisesta kilpailusta, useat rodut ovat tulleet suosituiksi suosituimmiss ratsastuskouluissa ympäri maailmaa. Tässä artikkelissa käymme läpi kymmen suosituinta hevosrotua maailmassa.

10 suosituinta hevosrotua listattuna

1. Arabialaiset

Arabialaiset
Arabialaiset

Arabian hevonen on ollut pitkään suosikki ympäri maailmaa. Arabian niemimaalta kotoisin oleva rotu on helppo havaita sen erottuvan päänmuodon ja korkeuden ja ylpeän häntävarren ansiosta.

Sen uskotaan olevan yksi vanhimmista rotuista, ja se tunnetaan hengestä ja kestävyydestä. Arabialaisia ​​hevosia käytetään nykyään monin tavoin, kuten länsimaissa ratsastustyylissä, satulapaikoissa ja jopa kouluratsastuksessa.

2. Quaterhevoset

Tämä amerikkalainen rotu on epäilemättä suosituin rotu Yhdysvalloissa, ja American Quarter Horse Association ylläpitää rodun maailman suurinta rekisteriä.

Quarterhevoset ovat suosittuja kiinnityksiä erilaisiin hevosurheilulajeihin. Niitä käytetään usein länsimaisiin ratsastuksiin ja muihin länsimaisiin tapahtumiin, mutta ne voivat myös olla erinomaisia metsästyksen apuna tai kilpahevosina.

3. Täysiveriset

Täysiveriset hevostilat ovat yleinen nähtävyys maaseudulla Kentuckyssä. Täysiveriset tunnetaan parhaiten niiden käytöstä hevoskilpailuissa. Rotu on jalostettu Englannissa 17. ja 18. vuosisadalla, tämä rotu on voimakas ja tunnetaan sydämestään.

He ovat erinomaisia ​​urheiluhevosia, ja niitä käytetään myös metsästäjinä ja hyppääjinä sekä polo-urheilussa ja ketun metsästyksessä.

4. Tennessee Walkerit

Tennessee Walker on hevonen, joka on kehitetty Etelä-Yhdysvalloissa 1800-luvulla käytettäväksi maatiloilla ja istutuksissa. Saumattomat ratsastukset, kuten nelitahtinen “juokseva kävely”, tekevät siitä mukavan pitkän matkan ratsastukseen, joten se oli monien kansalaisjoukkojen kenraalien valintana sodissa. Nykyään Tennessee Walkersia käytetään sekä näyttelyhevosina että huviratsastuksessa.

5. Morganit

Kompakti, rohkea ja miellyttävä, Morgan-hevonen tunnetaan parhaiten sen monipuolisuudesta. Yksi vanhimmista rodut Yhdysvalloissa, kaikki Morgans jäljittää takaisin säätiöön. Pienet, mutta suuret sydämet, niitä käytetään nykyään ratsastushevosena ja ajo-hevosina sekä erinomaisina länsi- ja satulapaikoilla. Morgan-hevonen on myös Vermontin osavaltion eläin.

6. Pintot

The American Paint Horse on ainutlaatuinen yhdistelmä länsimaisen hevosen konseptoinnissa ja pintojen väreissä. Vaikka jotkut pitävät Pinton “värirroduksi”, amerikkalainen Paint Horse Association pitää niitä todellisena rotuina, sillä maaleilla on tiukka verivalmisteluvaatimus ja erottavat rodun ominaisuudet. Quarterhevosen tapaan ne ovat erinomaisia ​​länsimaissa, ja niitä käytetään usein huviratsastukseen.

7. Appaloosat

Appaloosat ovat Nez Percen alkuperäiskansan heimon jalostama hevosrotu Tyynenmeren luoteisosassa, ovat tunnetuimpia värikkäistä piikkilanka-kuvioistaan. He ovat kovia, itsenäisiä, varmoja ja isokokoisia hevoasia. Appaloosseja käytetään usein huviratsastuksessa sekä myös pitkillä matkoilla.

8. Pienoishevoset

Pienoishevoset

Pienoishevonen jalostettiin Euroopassa 1600-luvulla. Rotujen kahdella rekisterillä on erilaiset korkeusvaatimukset, mutta hevosten on oltava alle 86 cm, mitattuna hevosen korkeimmasta kohdasta.

Vaikka ne ovat äärimmäisen pieniä, heitä pidetään hevosina eikä poneina. Rotua on aiemmin pidetty aatelisten lemmikkeinä ja käytetty hiilikaivoksissa. Nykyään niitä käytetään huviratsastukseen ja joskus myös palveluseläiminä.

9. Lämminveriset

Teknisesti lämminveriset eivät ole rotu, vaan ryhmä, joka käsittää useita tyyppejä ja rotuja, mukaan lukien Hannoverin, Holsteinerin, Oldenburgin ja Trakhnerin hevosrodut..

Lämminveriset tunnetaan urheiluhevosina ylivoimaisuutensa takia,mutta myös esteratsastuksesta ja kouluratsastuksesta.

10. Andalusialaiset

Tämä espanjalainen rotu on peräisin Iberian niemimaalta ja tunnustettiin ensimmäisen kerran 1500-luvulla. Hevosrotu tunnetaan sen kyvykkyydestä sotahevosena ja ylivoimaisena aatelisena. Pitkä, paksu ruumis tekevät andalusialaisesta hevosesta vahvan, kompaktin ja elegantin. Vaikka menneisyydessä löytyi useita erilaisia ​​päällysteen värejä, useimmat nykypäivän andalusialaiset ovat harmaita karvoitukseltaan. Tänään andalusialaisia hevosia  käytetään kouluratsastukseen, mutta myös esteratsastukseen.

© 2021 Ponipiha