Miten hevosella ratsastetaan?

Oletko ajatellut ratsastavasi ensimmäistä kertaa elämässäsi? On aivan luonnollista olla hermostunut ajatuksesta, että olet nousemassa ison hengittävän eläimen selkään. Älä kuitenkaan anna tunteiden muuttua liian pelottaviksi tai stressaavaksi kokemukseksi. Olemme listanneet tähän artikkeliin kymmenen vinkkiä, jotka varmistavat, että ensimmäisestä ratsastuskerrastasi on tulossa hauska ja miellyttävä aktiviteetti.

Miten hevosella ratsastetaan?
Miten hevosella ratsastetaan?

On erittäin tärkeää, että ensimmäisellä ratsastuskerralla paikalla on ohjaaja, joka osaa käsitellä hevosia ja on tarvittaessa tukenasi. Löydä läheltäsi ratsastustalli, varaa tunti tai mene käymään ratsastustallilla, jossa osaavat henkilöt opettavat sinulle ratsastuksen alkeet ja luovat turvallisen ympäristön onnettomuuksien välttämiseksi. Ja kun otetaan huomioon, että ohjaajat laittavat kaikki valmiiksi, voimme ohittaa kaikki neuvot satulan tai muiden varusteiden kiinnittämisestä, joten voit keskittyä rauhassa ratsastamiseen.

10 vinkkiä, jonka avulla ratsastat hevosella kuin vanha tekijä

1. Käytä asianmukaisia ratsastusvälineitä

On sanomattakin selvää, että et halua näyttäytyä ratsastustallilla minihameessa tai rantasandaaleissa. Pitkät housut ja oikeat jalkineet ovat välttämättömiä ratsastusta varten. Ratsastussaappaat tai kengät, joissa on lyhyt kantapää (vähintään neljä senttimetriä), ovat ihanteelliset, jotta jalkasi eivät pääse liukastelemaan koukkujen läpi.

Älä käytä huiveja, kukkaroita tai muita lisävarusteita, jotka saattavat jäädä hevoseen, satulaan tai jopa puuhun kiinni. Lopuksi, jotta voisit olla täysin turvallinen, on suositeltavaa käyttää kypärää pään suojaamiseksi.

2. Tervehdi hevosta

Muista, että hevonen on elävä olento, eikä ajoneuvo, jota voit hallita tahtosi mukaan. Hevonen voi myös olla hermostunut, väsynyt tai jopa pelätä, että joku uusi ratsastaja ratsastaa hänellä. Siksi on hyvä luoda alusta lähtien hyvä suhde hevoseen. Tervehdi hevosta, kun hänet esitellään sinulle tallilla.

Voit tervehtiä hevostasi, esimerkiksi ojentamalla kätesi ja tarjota kätesi takaosaa haistettavaksi ja odottaa, kunnes hän koskettaa kättäsi kuonollaan. Tätä yksinkertaista elettä kutsutaan ”ratsupiirin kädenpuristukseksi” ja se on keino pyytää hevoselta lupa.

3. Rakenna luottamusta

Jos olet hermostunut, hevonen voi tuntea sen ja hän saattaa myös olla levoton. Hevoset rankeilla on yleensä koulutettu vasemmalta puolelta. Useimmiten opas oppii pitämään hevosen päätä samalla, kun olet nousemassa hevosen selkää, mutta jos näin ei ole, pyydä joku tekemään niin, ettei hevonen pääse liikkumaan.

Nosta vasen jalka jalustaan, ota vasemmalla kädellä tukea ja työnnä itseäsi oikealla jalallasi yrittäen asentaa itsesi hevosen selkään niin tasaisesti kuin mahdollista.

4. Älä liiku. Istu suoraan ja ole rento.

Paras asema hevosen hallitsemiseksi on istua suoraan ja selkä pitkänä, rentoutua, pitämään ohjat varovasti, pitämään jalat kussakin jalustassa ja pitämään tasapainosi.

5. Ole lempeä

Ratsastustekniikkasi voi riippua siitä, minkä tyylin olet oppimassa. Jos haluat ohjata hevostasi vasemmalle, siirrä vasen ohja vasemmalle liikkeessä, kuten avaamalla ovi. Jos haluat sekoittua oikealle, tee samoin oikealla tavalla. Pysäytä vetämällä varovasti takaisin ja työntämällä kantapää alas.

6. Älä tukeudu satulan varaan

Sinun ei pidä luottaa satulaan, jotta tasapainosi säilyisi. Jos tunnet olosi epävakaaksi, yritä säätää asentoasi tai vaihtaa jalkojen asentoa. On parempi oppia alusta oikeat tavat kuin kehittää huonoja tapoja, jotka voivat vahingoittaa sinua pitkällä aikavälillä.

7. Pidä silmäsi missä olet menossa

Älä katso hevostasi ajon aikana. Niin kaunis kuin hän on, sinun on aina pidettävä silmäsi polulla.

Sanotaan, että sinun pitäisi katsoa eteenpäin hevosen korvien läpi. Mutta niin kauan kuin katseesi on polkua pitkin suorassa asennossa, sen pitäisi riittää, jotta se olisi turvallinen ratsastusretki.

8. Pysykää yhteydessä hevosen kanssa

Pysy rauhallisena ja siirrä kehoasi hevosen rytmiin. Tunne, miten hän on kävelemässä ja anna hänen kaventaa sinua puolelta toiselle ilman vastustuskykyä. Jos olet liian jännittynyt, voit hypätä, heittää pois tasapaino ja aiheuttaa epämukavuutta selässäsi.

Anna hevonen olla. Ja tämä ei tarkoita sitä, että voit antaa hänen tehdä mitä haluaa, mutta voit olla johtajan rooli, ei diktaattorin rooli.

9. Kävely

Kävely on hyvä tapa aloittaa. Ehdit kyllä myöhemmin tutustua muihin hevosen askellajeihin.

10. Hyppää pois

Kun olet valmis hyppäämään pois, varmista, että joku pitää hevosta samalla kun teet niin. Ota molemmat jalat ulos jalustasta, nojaudu eteenpäin, käänny oikealle jalalle hevosen yli ja hyppää. Aivan kuten silloin, kun asennat, yritä tehdä se niin sujuvasti kuin voit. Kiitos hevostasi, anna hänelle vettä ja tunne olosi hyväksi. Et todennäköisimmin voi odottaa kauan, että pääset hevosen selkään uudelleen.

© 2021 Ponipiha